Плаж Липите се намира край село Синеморец. Плажът се намира в красив, малък залив, запазил красотата и дивото в себе си. Заобиколен е от красиви хълмове и гора, което го прави много привлекателно място. До него се стига по пътечка започваща от южния край на плаж Бутамята. Има и път за автомобил, но ако колата ви не е 4х4 може да си спестите това преживяване. Освен това са възможни посещения от Гранична полиция и глоби за паркиране на територията на парк „Странджа“.

Пътят пеш е далеч по-здравословен и е подходящ за неопитни туристи и деца. Ще ви отнеме двадесетина минути да минете през пътечките и да се доберете до „Липите”. В южния край на Бутамята ще видите пътечките, които минават над скалите. Плаж Липите е невероятно място. Малък, закътан между дърветата с изключително чист и фин пясък. Практически тези двадесетина минути преход отказват по-мързеливите туристи и посетителите на „Липите” се радват на истинско спокойствие и усамотение. Тук липсват хотели и каквито да било постройки, които да смущават плажуващите.

За разлика от другите плажове в Синеморец, морето в плаж „Липите” е много тихо и спокойно. Заливът е така разположен, че не е толкова ветровито и затова няма вълнение. Плажът не се отдава на концесия и поради тази причина няма спасители, шезлонги и чадъри. Също така няма заведения, най-близкото е на съседния плаж Бутамята.

Името на плажа идва от факта, че преди години районът е бил залесен с много липи, които в последствие са били отсечени и заменени с други дървета. Днес също може да се види някое останало дърво липа.

Той е уникален и с причудливите си скални образувания. Можете с часове да съзерцавате творенията на природата и да откривате животни, човешки лица, тела и всичко, което може да роди въображението ви. Много от тези природни скулптури имат своите наименования – Разделената канара, Пещерата на гълъбите, Скалата на Сизиф.

Плаж Липите е един красив, малък залив, който е запазил красотата и дивото в себе си. Той е заобиколен от красиви хълмове и гора, което го прави необикновен. За да остане такъв не забравяйте да събирате отпадъците, които евентуално ще оставите след себе си. Не разчитайте много на контейнерите, които са на входа на плажа. Те почти никога не се извозват.

Оставете коментар

avatar
Подреди по:   най-нови | най-стари | най-гласувани
кико
Колю зиления олигарх
Колю зиления олигарх

Е крайно време е Данчо ментата и новото кметче на Царево протежето на старото куче Арнаудов да го приватизират.