С море в сърцето

Община Царево обявява ежегодния си Национален литературен конкурс „С море в сърцето“, който се провежда под патронажа на кмета на града – инж. Георги Лапчев.

Конкурсът е отворен за участие за всички български автори. Приемат се произведения в два жанра – поезия (до 2 лирически творби) и кратка проза (1 текст с общ обем до 5 страници, оформени по БДС – с 30 реда на страница и 60 знака на ред).

Конкурсът е явен. Всеки участник може да изпрати на посочения по-долу електронен адрес творбите си с точна информация за обратна връзка.

Конкурсните произведения не трябва да са публикувани другаде, освен в периодичния печат и да не са награждавани в други регионални или национални конкурси. Авторите, отличени на първо, второ и трето място в разделите поезия и проза ще получат грамота и парична награда. Журито по преценка може да присъди и поощрителни награди.

Текстовете на спечелилите в конкурса „С море в сърцето“ ще бъдат качени на официалния интернет сайт на община Царево. Ще бъде издаден и сборник с номинираните произведения на участниците в конкурса. Наградният фонд се осигурява от община Царево.

Творбите се изпращат по електронен път, на адрес littsarevo@gmail.com до 31.05.2017 г. Допълнителна информация на телефон 0590/5 5030.

Официалната церемония по награждаването ще се състои в началото на месец юли 2017г. на сцената на Лятното кино в гр. Царево.

Оставете коментар

avatar