Детски танцов състав Иглика се завърна от участие в Украйна
Малките танцьори от общината представиха българския танцов фолклор достойно и получиха заслужените аплодисменти.

По покана на ансамбъл „Орлёнок“ от гр. Днепропетровск в Украйна, детски танцов състав Иглика участва в 17-ят Международен детски фолклорен фестивал „Орлёнок собирает друзей“.

Фестивала се проведе от 5 до 10 май, като концертите бяха изпълнени както в основния град, така и в други съседни градове. Състави и изпълнители от Украйна, България, Русия, Беларус, Румъния и др. участваха във фестивала.

Малките танцьори от общината представиха българския танцов фолклор достойно и получиха заслужените аплодисменти. Участниците от общината са на възраст от 10 до 14 г. и са от Царево и Ахтопол.

Благодарим на Община Царево за финансовата подкрепа, без която не би било възможно това участие. Представихме достойно общината и спомогнахме за популяризирането й като културна и туристическа дестинация. Посещението в Украйна е първото за състава в тази страна, но със това участие се закръгля цифрата на 20 страни, които състава е посетил през своята 35 годишна история. Изключително сме доволни от гостоприемството на домакините и чудесните условия които ни предоставиха. Децата завързаха приятелства с участниците от другите страни, които бяха над 500. През свободното си време те бяха подробно запознати с историята и забележителностите на този град – посетиха музеи, паметници на културата и др. Бяха и участници в парада на 9 май – Ден на победата. – заяви художественият ръководител на състава Дамян Дамянов.

Оставете коментар

avatar