Районно управление
Арестите са съобразени с изискванията на Европейския съюз за поносими човешки условия за пребиваване на задържаните. Оборудвани са с подово отопление, автоматични прозорци, здрави врати и видео наблюдение, като обезопасяването им е направено така, че задържаните да не могат да се самонаранят.

Изцяло обновените арестни помещения към сградата на Районно управление „Полиция“ – Царево бяха представени на нарочна тържествена церемония с участието на Кмета на Община – Царево – инж. Георги Лапчев, председателя на Районен съд – Царево – г-н Румен Йосифов, представител на Районна прокуратура – Царево, Граничен полицейски участък – Царево и Началниците на Районните управления в Бургас – град, Поморие и Созопол.

Лентата на арестните помещения, изградени по европейски изисквания и стандарт прерязаха Директорът на Областна дирекция на МВР – Бургас – Комисар Милен Димитров и Началникът на крайморското управление – инспектор Красимир Киров. С тържествени думи към присъстващите се обърна кмета на Община Царево, който благодари на полицейските служители за отличната работа и декларира съпричастността си по отношение на бъдещ ремонт на цялата сграда на полицейското управление. Според Георги Лапчев, на крайморската община до момента служителите на реда са получавали безрезервната подкрепа на местната власт, като тази практика ще продължи и в следващи полицейски дейности. Кметът пожела на служителите от РУП – Царево спокоен сезон, повече туристи и по-малко арести.

В духа на топлите думи на Кмета на Община – Царево – инж. Георги Лапчев, Директорът на ОДМВР – Бургас – Комисар Милен Димитров поздрави гостите с тържествения повод, като в кратко експозе обясни, че откриването на арестните помещения в Царево финализира проекта, реализиран от строителната фирма на Михаил Спасов, обновяване и цялостно изградила сградата на РУП – Приморско и арестните помещения в РУП – Поморие, открити преди броени дни. Според Комисар Димитров и на трите обекта е търсена точността на детайла, като новите арести и в Царево, и в Поморие, са съобразени с изискванията на Европейския съюз за поносими човешки условия за пребиваване на задържаните. Оборудвани са с подово отопление, автоматични прозорци, здрави врати и видео наблюдение, като обезопасяването им е направено така, че задържаните да не могат да се самонаранят.

За освещаване на новите арестни помещения отец Стоян Кралев от храм „Успение Богородично” – Царево отслужи тържествен водосвет, като с китка здравец благослови присъстващите, молейки се за благоденствие и безинцидентно ползване на обновената придобивка. Отец Стоян Кралев благослови и подари на Началника на РУП – Царево икона на Света Богородица, която да закрила служителите на реда от произшествия и да помага на задържаните да „изправят прегрешенията си”.

Оставете коментар

avatar