Документалният мюзикъл

Тази вечер от 19:30 часа в лятното кино в гр. Царево можете да гледате документалният мюзикъл „Добро утро, капитане!“

Заснет едва за няколко месеца през лятото на 2015 г., той разказва историята на Евгени Овагемов-Гената, дългогодишен ръководител на пристанището в гр. Царево. Сюжетът е пресъздаден от първо лице и е по действителни събития.

Историята се развива през последните класове на Морското училище, когато Гената е фронтмен на състава „Нон стоп“, ръководен от големия български композитор Борис Карадимчев. В началото на 70-те съставът е легендарен както за Царево (тогава Мичурин), така и за целия бургаски район. Идва обаче казармено време и младите музиканти се разпръсват по различни поделения. Гената е изпратен за 3 години и половина да служи в подводница, после плава с кораби, след което 20 години е шеф на пристанището в Царево. Съставът никога не се събира отново. Въпреки това Гената запазва слабостта си към музиката и се превръща в душата на компанията навсякъде, където отиде. Във филма звучат както български шлагери, така и гръцки песни, който са преведени със субтитри.

Защо да гледаме „Добро утро, капитане!“? Създателите на филма – Джеки Стоев, Джони Пенков и Чарли Илиев, отговарят така:

Защото много хора, които правят кино, се опитват чрез филмите си да отговорят на въпроса за смисъла на живота. В нашия филм ние няма да го направим, но се надяваме някои от зрителите да си зададат сами този въпрос, да го усетят емоционално. Хубаво е такива хора (като главния герой) да се показват, за да заразяват останалите с позитивност.

Оставете коментар

avatar