Пожарната в Царево получи нови автомобили

Те са от малък и среден клас и са пригодени за работа в пресечени местности със система за пълноприводно задвижване 4×4. Имат системи за самоохлаждане, осветление, електрически агрегати и са напълно обурудвани за работа. Те са на марката Ивеко, а оборудването е на фирмата Магирус.

Малкият автомобил побира 1 т. вода и 300 л. пенообразувател, а големият 3 т. вода и 600 л. пенообразувател. По-големият от двата автомобила е снабден и с водно оръдие. Машините ще бъдат дооборудвани и за работа в градска среда.

На тържествената церемония по приемане и освещаване на машините присъстваха кметът на Община Царево, началника на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Бургас комисар Васил Василев, началника на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Царево Кирил Киряков, екипа на пожарната в Царево и др. Водосвет за здраве отслужи отец Стоян Кралев.

Надявам се, че с новата и надеждна техника ще може да се осигури по-качествена услуга за гражданите. С новите две машини автомобилният парк на районната служба нараства на 4 автомобила. С тях ще може да се реагира по-своевременно, заяви началника на местната служба Кирил Киряков.

Проектът по Оперативна програма „Околна среда” е на стойност 97 666 910,33 лв., от които 85% от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съфинансиране. С тях ще бъдат закупени общо 274 специализирани автомобила за цялата страна. Общата цел на проекта е обезпечаване изпълнението на дейностите по локализиране и ликвидиране на горски пожари в националните паркове, природните паркове, резерватите и поддържаните резервати.

Оставете коментар

avatar