Той е от завърналите се. Не от тези, които заминават. Има диплома от Уелс, но работи в българското село Бродилово. Нагърбил се с нелеката задача да отглежда породи биволи, които са на изчезване у нас. Има си био ферма, в която си има и яко бачкане. Обаче на него му харесва! Представяме Ви Васко Морфов – един млад мъж, с когото си говорим за живота между Лондон и Царево и къде е по-хубаво да се живее.

Въпреки, че има много трудни моменти, Васко твърди, че и за секунда не е съжалил, че се е завърнал в България. Напротив – не само, че е готов да работи по 12 часа на ден, за да развива успешно фермата си, но и вече получава признание за труда си. Спечелил е първата си награда от община Бургас – за успешно развиване на земеделието в региона. Всеки ден го вижда и в очите на хората, с които общува.

„Нека да е трудно – няма лошо!”, казва Васко.

Тъгува, че по българските магазини трудно можеш да си намериш много видове родна стока. Самият той обещава и на себе си, и на всички нас, че до две години неговата ферма ще може да предлага биопродукция, която ще е изцяло отгледана на българска земя.

Кога му е най-трудно? Кога иска да се откаже? В колко часа става сутрин? Какво е бъдещето на България? Всички отговори от самия Васко в следващото видео.

Оставете коментар

avatar