Как премина първият ден от фестивала
Фестивалът Огън и Море е нестандартен и цветен начин да се даде старт на новия сезон на Южното Черноморие, превръщайки региона в място за среща на артисти.

Второто издание на фестивала „Огън и Море“ беше открито на 1 юни в Царево. Събитието, в което различни изкуства си дават среща на Южното Черноморие, започна с официално откриване на скулптурната композиция на Павел Койчев, разположена на скалите срещу старата църква в Царево. 7-метровите цветни риби вече преминаха успешно през първото си изпитание – развихрилата се градушка ден преди откриването на „Огън и Море“.

Първият ден на фестивала съвпадна както с празника на град Ахтопол, където се бяха подготвили с богата програма, така и с Деня на детето и закономерно, в програмата на „Огън и Море“ имаше и детски събития – конкурси за детска рисунка в Ахтопол и Царево, победителите от които получиха книги, дискове и музикални плейъри.

В следобедните часове в музея в Царево беше открита изложбата на най-голямата частна колекция от пафти и накити в България, която ще може да бъде разгледана от жителите и гостите на града в рамките на целия летен сезон. Събирани в продължение на десетилетия, експонатите отразяват традициите в различни периоди от българската история, като неизменно се отличават с изключителна изработка и ювелирно майсторство.

Съботната вечер започна с представление на улични артисти, малко след което кметът на Царево Георги Лапчев даде началото на концерта с артистите на Монте Мюзик – Михаела Филева, Били Хлапето, Майкъл Флеминг-Lexus и VenZy. Събралата се на площада в Царево публика дълго пя и танцува в компанията на някои от най-обичаните нови поп изпълнители в България.

Междувременно посетителите на „Огън и Море“ имаха възможността да гледат филми, посветени на красотата на подводния свят, прожектирани на видеостена близо до сцената.

Завършващото събитие в първия ден на фестивала беше спиращо дъха огнено шоу, в което грация, координация и танц се съчетаха, за да отпразнуват силата на стихията.

„Огън и Море“ продължава и на 3 юни, като финалната вечер на събитието е посветена на големия нестинарски празник в с. Българи. Тази вечер Ути Бъчваров ще зарадва гостите на нестинарския празник със своето кулинарно шоу, вкусните произведения от което ще могат да опитат всички.

Фестивалът „Огън и Море“ е нестандартен и цветен начин да се даде старт на новия сезон на Южното Черноморие, превръщайки региона в място за среща на артисти от различни сфери.

Оставете коментар

avatar