Днес бе обявено началото на третия ахтополски литературен конкурс „Морето!“. В него могат да участват кратки произведения на морска тематика на автори от цялата страна, без възрастови ограничения. Категориите, в които ще се проведе тазгодишното издание, са две – „Проза“ и „Поезия“.

Всеки автор може да изпрати по 1 разказ в обем до 5 страници или 3 стихотворения, които задължително трябва да са придружени от кратка информация за самия автор и координати за контакт – телефонен номер и адрес по местоживеене. Творбите се приемат по електронен път в Word документ на адрес zakonkursa.lumen@gmail.com. Крайният срок за изпращане е 10 септември включително.

За справедливата оценка на творбите в третия ахтополски литературен конкурс „Морето!“ ще се погрижи жури в състав Митко Новаков, писател, журналист и носител на няколко национални литературни награди, Христо Карастоянов, писател, автор на десетки книги, наградени от литературни конкурси, и Вера Петрова, писател и преводач.

Победителите ще бъдат обявени по време на Есенните ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“, които ще се проведат между 21-23 септември. Всички отличени ще получат специално изработен плакет, а наградният фонд включва две парични премии по 300 лв. съответно за победителите в категория „Проза“ и категория „Поезия“. За второ място са предвидени ваучери за уикенд в Ахтопол, а класираните на трето място ще получат премия от 150 лв. Ще има и няколко поощрителни награди.

Конкурсът се организира от сдружение „Лумен“ с подкрепата на кметство Ахтопол.

Оставете коментар

avatar