Начало Еко туризъм в Царево и региона Туристически маршрути Туристически маршрут №4 от с. Българи до с. Кости

Туристически маршрут №4 от с. Българи до с. Кости

Този туристически маршрут минава през с. Българи - покрай резерват "Силкосия" - защитена местност "Пирен" - река Велека - с. Кости.

1929
0
Подходящ за:
- Пешеходен преход
- Вело преход
Време: около 4 часа

Маршрутът тръгва от с. Българи в източна посока и излизана асфалтовия път за с.Кости. Продължава надясно към с. Кости и след около 1 км се отклонява вляво. Върви по билото, по горски път, който е северната граница на резерват „Силкосия“. Достига до м. Дядо Вълчо. Част от тази местност е обявена за защитена – ЗМ „Пирен“. Пиренът е вечнозелен реликтен храст. Местността впечатлява с покривалото си от пирен и с разкриващите се пред нея панорами към гористите хълмове на Странджа планина. Пътят продължава на югоизток и се спуска плавно към р. Велека. Достига до брега на реката, отклонява се на запад и по чакълиран път завършва в с. Кости.

Преходът по този туристически маршрут е лек и минава по билни горски пътища, покрай р. Велека и през красиви обгледни места. Има възможности за наблюдение на колхидска и средиземноморска растителност, както и за риболов и къпане.

Оставете коментар

avatar