Начало Еко туризъм в Царево и региона Туристически маршрути Вело маршрут Синеморец – Бродилово – Синеморец

Вело маршрут Синеморец – Бродилово – Синеморец

2900
5

List   

Информация
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Дължина (км) Височина (м)
няма данни
име: няма данни
Дължина: няма данни
Най-ниска точка: няма данни
Най-висока точка: няма данни
Изкачване общо: няма данни
Спускане общо: няма данни
Продължителност: няма данни
Подходящ за:
- Вело преход
Терен: асфалтов път, горски път, почвен път, чакълиран път
Дължина: 26 км
Време: около 4 часа
Денивелация: 163 м
GPX файл: Свали

Маршрутът не е поддържан и вече е непроходим в посока Бродилово > Синеморец!

Вело маршрут Синеморец – Бродилово – Синеморец – кръгов веломаршрут, подходящ за начинаещи и напреднали велосипедисти. Маршрутът ще Ви запознае с уникалния растителен свят на ЗМ „Устието на река Велека” и ПП Странджа. Ще се насладите на дивия чар на р. Велека, спокойствието на странджанското село Бродилово, и ще потънете в обширните поляни и дъбови гори над гр. Ахтопол в един приятен излет сред природата.

Маршрутът започва от моста на р. Велека до с. Синиморец. В началото следва чакълиран път, който преминава в почвен по левия бряг на р. Велека. Постепенно пътя навлиза в джунглите на лонгозните гори на реката и достига Царското кладенче, където има чешма. Маршрутът продължава сред дъбови гори, редуващи се с поляни, някога обработваеми земи, пресича р. Велека и достига с. Бродилово. Оттук трасето продължава с 2,5 км плавно изкачване по чакълиран път до най-високата си точка – местността Дренчето – 164 м.н.в. Следва кратко спускане по път с неравности и коловози (повишено внимание!) и се достигат обширните поляни над гр. Ахтопол с красиви гледки към морето. Маршрутът отново влиза в гората и скоро достига главния асфалтов път, който ще Ви отведе обратно до изходната точка – моста на р. Велека.

Маршрутът е маркиран с пластмасови указателни табели със сини триъгълници, указващи посоката и маркировка с боя. При липсата на указателни табели следвайте главния път.

Галерия

Оставете коментар

avatar
Подреди по:   най-нови | най-стари | най-гласувани
Петара

Пътеката вече не прроходима от капини,коприви и какви ли не растения.Незнам защо при такава реклама за велоамаршрут в района и след вложените средства и труд тази пътека не се поддържа и за нищо не става в момента…не става за каране тоя шубрак

Турция 2014

Преди доста години бях там за около десетина дена на почивка и останах много приятно изненадана от всичко, тогава беше и спокойно.Като изключим факта, че имаше някакво огромно нашествие от огромни скакалци точно в този период,които бяха навсякъде, всичко друго беше идеално.Сега там едва ли ще позная мястото понеже всичко е така застроено, че няма нищо общо.Добре е че сте сложили и карта за такива неориентирани като мен им върши чудна работа, не веднъж съм си принтирала такава.Но доста показателно е този железен мост,който няма как да се пропусне и да не се отбележи така е.Благодаря ви за статията и се надявам да ни пишете пак.

Димов

Средната част на маршрута обаче се превзема бързо от къпини, до степен да е непроходим в определени участъци.
Преди месец минах оттам с велосипед и ми останаха доста белези по ръцете (а и по дрехите).
Иначе районът е изключително красив и си заслужава.