Начало Еко туризъм в Царево и региона Туристически маршрути Вело маршрут Синеморец – Бродилово – Синеморец

Вело маршрут Синеморец – Бродилово – Синеморец

414
0
Подходящ за:
- Вело преход
Терен: асфалтов път, горски път, почвен път, чакълиран път
Дължина: 26 км
Време: около 4 часа
Денивелация: 163 м
GPX файл: Свали

Вело маршрут Синеморец – Бродилово – Синеморец – кръгов веломаршрут, подходящ за начинаещи и напреднали велосипедисти. Маршрутът ще Ви запознае с уникалния растителен свят на ЗМ „Устието на река Велека” и ПП Странджа. Ще се насладите на дивия чар на р. Велека, спокойствието на странджанското село Бродилово, и ще потънете в обширните поляни и дъбови гори над гр. Ахтопол в един приятен излет сред природата.

Маршрутът започва от моста на р. Велека до с. Синиморец. В началото следва чакълиран път, който преминава в почвен по левия бряг на р. Велека. Постепенно пътя навлиза в джунглите на лонгозните гори на реката и достига Царското кладенче, където има чешма. Маршрутът продължава сред дъбови гори, редуващи се с поляни, някога обработваеми земи, пресича р. Велека и достига с. Бродилово. Оттук трасето продължава с 2,5 км плавно изкачване по чакълиран път до най-високата си точка – местността Дренчето – 164 м.н.в. Следва кратко спускане по път с неравности и коловози (повишено внимание!) и се достигат обширните поляни над гр. Ахтопол с красиви гледки към морето. Маршрутът отново влиза в гората и скоро достига главния асфалтов път, който ще Ви отведе обратно до изходната точка – моста на р. Велека.

Маршрутът е маркиран с пластмасови указателни табели със сини триъгълници, указващи посоката и маркировка с боя. При липсата на указателни табели следвайте главния път.

Галерия

Оставете коментар

avatar
wpDiscuz