Царево за 7-ми път домакин на „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ”

От 20 до 30 август 2012 година в град Царево ще се проведе Седмото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите“, организиран от Сдружение „ТЕМП – АРТ” и Община Царево, със съдействието на Българската асоциация на аматьорските театри – БААТ.

Целта на Фестивала е да сформира един младежки форум на изкуствата, който да събере млади творци от цял свят. Участниците ще представят културните традиции на своите държави и ще изградят помежду си творчески и приятелски контакти. Посредством концерти, спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги, фестивалните дни ще се превърнат в пъстра палитра от всички видове изкуства.

ММФИ „Жреци на музите“ няма състезателен характер, а представлява неформален обмен на идеи и художествени практики от различни сфери на изкуствата между младите творци, като дава свободата на всяка група и отделен творец да покажат таланта си пред публика необременени от състезателен дух, а само заради магията на изкуството.

Във Фестивала, след предварителна селекция, ще вземат участие над 600 младежи от 13 до 35 години, ученици от средните и висшите училища по изкуствата, както и участници в различни творчески школи, студии и формации от страната и чужбина.

Участниците в ММФИ „Жреци на музите“ имат уникалната възможност да се изявяват на открити сцени в осем курорта по българското южно черноморие/ Синеморец, Ахтопол, Варвара, Лозенец, Приморско, Китен, Созопол/ по време на петнадесет тричасови микс концерти, над десет спектакъла, осем изложби, вечери на отделните изкуства, уъркшопове, хепънинги и презентации.

Оставете коментар

avatar