В Царево щетите от бурята стават все повече

Все по-големи се оказват щетите, нанесени на община Царево, два дни след отдръпването на вълните. Това каза кметът на морската община инж. Георги Лапчев.

В края на работната седмица в Царево беше създадена специална общинска комисия, която започна да прави оценка на нанесените от мощното вълнение щети.

Пораженията обаче се оказват много повече от първоначално предвидените. Все още е рано да бъде направена обобщена оценка или да се определят финансовите загуби, в следствие на стихията. На този етап най-силно са засегнати пристанищата, откъснат напълно е фара, пометени от вълните са крайбрежни заведения, комплекси и повече от десет лодки. След бурята на 7 февруари вечерта пък заваля обилен сняг, който още повече усложни ситуацията. Според инж. Лапчев след като бъде направена оценка на щетите ще бъде поискана помощ от държавата.

Следващия проблем, пред който е изправена общината е евентуалното топене на снеговете, които може да доведе до големи разливи по поречието на река Велека. На този етап обаче нивото на реката се следи.

Оставете коментар

avatar