Общински исторически музей Царево

Общински исторически музей – Царево ще се включи в културната инициатива „Европейска нощ на музеите“ и ще бъде отворен за посетители на 18 май (Събота) от 16:00 до 24:00 часа.

Посетителите могат да разгледат без входна такса гостуваща изложба от НАИМ при БАН – „Тракийска колесница“, постоянната археологическа експозиция и 128 сребърни монети от II – I в. пр. Хр., открити през 2012 г. в с.Синеморец.

Повече за „Европейска нощ ма музеите“

На 18 май, за 9-ти пореден път, ще се осъществи Европейската нощ на музеите. Неин традиционен организатор е Министерството на културата и комуникациите на Франция, а инициативата обикновено преминава под патронажа на Международния музеен съвет (ICOM) и ЮНЕСКО. В проявата се включват над 4 000 музея в 40 европейски държави.

Идеята за случването на Европейска нощ на музеите идва от отбелязването на Международния ден на музеите и цели превръщането на честванията в истински международен фестивал, който продължава ден и нощ, като подчертава важната роля на културните институции за развитието на обществото.

Оставете коментар

avatar