Красив старт на фестивала Жреци на музите в Царево
Стартът на фестивала Жреци на музите в Царево.

Царево посрещна Жреци на музите. С впечатляващо огнено шоу и интернационална програма бе открит седмият Международен младежки фестивал Жреци на музите в Царево.

Уникален светлинен спектакъл с режисьор Георги Врабчев, изпълнен от театрална група ТЕМП от Враца по традиция даде началото на официалната церемония. Кметът на Царево Георги Лапчев откри официално събитието. Мениджърът на фестивала Михаил Стегарев обеща на публиката в градовете от общината впечатляващо шоу в следващите десет фестивални дни.

Пъстър спектакъл с изпълнения на всички участници в тазгодишния фестивал продължи програмата до късно вечерта. Български народни ритми се смесиха с модерен денс и рап. Темпераментните танцьори от Южна Осетия взривиха публиката с атрактивните си изпълнения. Класически балерини показаха грация и красота на сцената. Момчетата от рап дуото „Скандал”, които ни забавляваха в „Гласът на България” развеселиха публиката. Пиперлив пернишки хумор представиха млади артисти от Детско юношеска театрална формация „Мускетарите” в Перник. Голямо хоро се изви на площада по време на изпълнението на китка македонски песни.

В следващите десет дни на площадите в Приморско, Лозенец, Царево, Китен, Ахтопол, Варвара и Синеморец публиката ще има възможност да се забавлява с изпълненията на младите артисти от 14 града на България и от Южна Осетия, Македония, Турция, Сърбия и САЩ. Традиционните джаз и рок концерт ще съберат фенове на 25 август в Царево и на 27 август в Ахтопол. Новост в програмата на фестивала Жреци на Музите тази година са кино вечерите, по време на които ще бъдат представени 18 филма на млади творци от страната и чужбина.

Оставете коментар

avatar