Асфалтират улици в община Царево до края на октомври

Усилията на администрацията в Царево за бързо възстановяване на инфраструктурата на територията на Общината вече дават видими резултати.

Към днешна дата е изцяло асфалтирана входната улица в с.Лозенец. С допълнителни средства бе продължен и ремонта по стария път Царево – Лозенец, където отсечката Царево – Аряпя е вече с нов асфалт, а пътя между Оазис и Лозенец беше основно ремонтиран.

От 1 Октомври са възстановени ремонтните работи по ул.”Хан Аспарух” в гр.Царево. До десетина дни там ще бъде подменена асфалтовата настилка, а през месец ноември ще започне и засаждането на дръвчетата.

Успоредно с това продължават дейностите по ремонт на улиците в Ахтопол и Синеморец. В момента се извършва подмяна на тротоарните настилки по главната улица на гр.Ахтопол, която ще бъде преасфалтирана да края на следващата седмица. В кв.”Лазур” се изгражда изцяло нова улица, а до средата на месеца трябва да е готов и околовръстния път на града, който ще свърже вече отремонтирания път до Синеморец с този, който води до Царево.

От днес започва изграждането на нов водопровод и канализация по ул.”Липите” в Синеморец. След това тя ще бъде стабилизирана и асфалтирана. Мероприятието стана възможно след сключен договор за ПЧП между Община Царево и „ЕМКО” ЕООД, където частното дружество – в лицето на г-н Емилиян Гебрев, ще извърши по-големия обем от работа. Ул.”Кирил и Методий”, която минава покрай кметството също ще бъде асфалтирана.

„Съзнаваме, че големия обем работи водят и до определени неудобства, но вярваме, че гражданите ще ни разберат.” заяви кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев. Той за пореден път потвърди, че пътя между Царево и Ахтопол ще бъде напълно готов до края на годината.

Оставете коментар

avatar