В Царево тържествено бе честван националния празник на 3-ти март

Тържественото честване на националния празник в град Царево започна от втори март сутринта в Общинския исторически музей, където децата от ОДЗ „Ален Мак“ изнесоха празнична програма, посветена на Освобождението. Те пяха песни и рецитираха стихове за героите, дали живота си за Свободата. След блестящите изпълнения учителките заведоха своите възпитаници пред паметника на Георги Кондолов, където децата поднесоха венец и цветя в памет на жертвите.

След изпълнението на децата от ОДЗ „Ален Мак“ на стадиона в Царево бе проведено състезание по колоездене. Клуб „Тракиец“, съвместно с Община Царево и СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ бяха организатори на осмото поред състезание по колоездене. В надпреварата се включиха момичета и момчета от I-ви до IV-ти клас. За всички участници в състезанието, наречено „Освобождение“ имаше награди. Финиширалите на I, II и III място в своята категория, получиха специални подаръци.

На 3-ти март от 10 часа започна тържествената церемония на площада в Царево с изпълнение на духовия оркестър, заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя в памет на жертвите за свободата. След тържественото вдигане на българският трибагреник кметът на общината поздрави гражданите по повод 138 годишнината от Освобождението. За да бъде денят изпълнен с празнично настроение учениците от СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ изнесоха рецитал, а ансамбълът към НЧ „Георги Кондолов- 1914“ показа своят нов репертоар.

Оставете коментар

avatar