След цял месец изчакване на подходяща прогноза, на 03 октомври за втора поредна година в залива на град Ахтопол се проведе Националното състезание по сърф и бодиборд Ахтопол Сърф 2013.

Състезанието се проведе в дисциплините сърф, бодиборд и лонгборд и се организира от Българската асоциация по екстремни водни спортове(БАЕВС) със съдействието на Кметство Ахтопол.

За разлика от миналата година БАЕВС предвиди различна, по-близка до международните стандарти, схема за оценяване на участниците. За целта беше осигурено участието на съдии, редица ясни оценителни критерии, организиране на групи (хитове), даване на втори шанс на некласираните за надпревара и други.

Въпреки ниските температури, в първенството взеха участие 30 състезатели. Бяха излъчени шампиони в групите Младежи, Жени и Мъже, които ще сформират отбор на България за участие в международните състезания на International Surfing Association (ISA). След края на състезателния ден на церемония в залата на читалището бяха наградени най-добрите участници, като шампионите получиха и специални купи, осигурени от Кметство Ахтопол.

Оставете коментар

avatar