Представяне на книгата

Книгата „Държавата Урария“ беше представена в НЧ „Г.Кондолов 1914” гр.Царево. Тя е шестият том от съчиненията на издателство „Захарий Стоянов“, които представят белетриста Боян Биолчев.

Книга за абсурда, представена по хумористичен начин. Така описват приятелите на професор Боян Биолчев последната му книга. Според литераторите „Държавата Урария“ представя тъжна констатация за всичко, което се е случило 25 години след промените и факта, че почти всичко от тогава е актуално и днес.

Човек и добре да живее, няма време да търси смисъл в живота. Като живее лошо, пък не е убеден, че в това има някакъв смисъл. В общи линии, ако сме живи, си живеем ей така. Собственият ми живот е кълбо от спомени без всякаква връзка, купчина амбиции, лишени от елементарен порядък и методичност, тълпа въображаеми любови, в която истинските си правят място с лакти, порой от излишни думи, небрежна глухота и безпочвено ококорен поглед. И накрая винаги една малка гроздова. се казва в анотацията за книгата.

Проф. Боян Биолчев е почетен гражданин на Царево. Живота му е свързан повече от 30 години с Резово и Царево, както и с емблематичните за 80-те и 90-те години на 20 век Празници на литературата и изкуствата за деца и юноши в Царево.

Оставете коментар

avatar