Завърши третото издание на фестивал

Завърши третото издание на фестивал „Морски изгреви“ в Ахтопол – един формат, който има за идея да обедини изкуството, духовността, здравето и красотата, да информира и популяризира природосъобразния начин на живот във всички негови аспекти – духовно, физическо, емоционално здраве. Посветен на именитата наша писателка и поетеса Керана Ангелова. Фестивалната програма завърши с премиерата на най-новият ѝ роман „Видение в Мемфис”.

Във фестивал „Морски изгреви“ взеха участие десетки многопластови и търсещи личности, българи живеещи и творящи в различни страни и райони на Европа и България. Представени бяха идеите и търсенията на младите хора за съживяване на Ахтопол, за принципите на Троичното здраве и холистичния подход към душевното здраве. Една нишка свързваше повечето лектори и това е погледа към България, към изследване на историята ѝ, осъзнаването на ролята ѝ, обхваната в триединството на посланието за „Един народ, едно време, една земя”. Спонтанно, темите от лекциите преминаваха в поредица от семинари, където се развиваха задълбочено и обстойно.

Освен познатите практики за посрещане на слънцето и йога на плажа, беше организирано училище по уиндсърф, както и първия преход до енергийния връх на Странджа с над 80 човека. Представени бяха първите театрални постановки, свързани с историята и хората на Ахтопол и региона. Отново имаше премиера на книга, потопяване в поезията за любовта. Прозвучаха ритми от всички райони на света, а музикалните изпълнения намериха изключителен отзвук и развълнуваха публиката. Отбелязани бяха и първите оперни изпълнения. Участие отново взеха над 80 човека.

Фестивалът има за цел да представя големите измерения на изкуството, на духовната и физическата красота и здраве, да издига хората на по-висок пиедестал!

Фестивал „Морски изгреви“ отправя посланието да спрем да се настройваме един срещу друг, да се разделяме и обвиняваме. Пътят и развитието е в това, да развиваме себе си и със своя пример да променим света!

Оставете коментар

avatar