Художници превръщат Ахтопол в галерия на открито по време на фестивала We All Write

Изкуството не трябва да се ограничава от стените на галериите. То трябва да присъства в ежедневието ни и да бъде достъпно за всеки чрез градската среда, убедени са художниците от сдружение „140 ИДЕИ“.

Ето защо между 12 и 18 юни те ще превърнат Ахтопол в галерия на открито – в рамките на най-мащабния фестивал за съвременна градска стенопис, организиран до момента у нас.

Във фестивала, провеждан под надслов We All Write, ще вземат участие над 40 фасадни артисти от България, Испания, Великобритания и Аржентина. Художниците ще изрисуват 30 големи стени на различни локации в града – не само по обществено сгради, но и буквално по личните домове на хората – като по този начин се надяват да превърнат Ахтопол в целогодишна дестинация за арт туризъм на родното Черноморие.

Макар и основният акцент на събитието да е фасадното изкуство, последните три дни на We All Write ще имат фестивален характер – с музикални участия, интерактивни пърформанси и 3D mapping (триизмерни проекции върху сгради). Посетителите ще могат да разчитат на карта и интерактивно мобилно приложение, за да не изпуснат нито момент от това уникално по рода си изживяване.

Събитието е отворено за всички, които искат да почерпят от фестивалната атмосфера на града и да станат свидетели на раждането на произведения на изкуството в мащаб, непознат за страната ни.

Част от предишните проекти на момчетата от „140 Идеи“

Оставете коментар

avatar