Стоянка Мутафова ще гостува в Царево за фестивала

Третото поредно издание на фестивала изкуствата „Арт поток“ ще се състои и тази година, а началото му ще бъде поставено на 20 юли от емблематичната за няколко поколения българска актриса Стоянка Мутафова. Тя ще представи биографичната си книга „Добър вечер, столетие мое“, която е написана в съавторство с дъщеря ѝ Мария Грубешлиева – Муки.

В животописа си Мутафова, която е почти столетница – 96-годишна, описва спомени от миналото – от времето, когато е била невръстно дете, през театралните сцени, житейските върхове и спадове до днес. Ексклузивното в книгата е, че някои от епизодите в нея ще бъдат разкрити за първи път пред широката публика. Актрисата разкрива подробности относно партньорството си на сцената и на големия екран с други бележити актьори от близкото минало като Невена Коканова, Георги Калоянчев и Георги Парцалев. Историята на бурния ѝ живот обаче би била непълна без някои пикантни описания на любовните ѝ връзки, затова и те не са спестени в биографията.

Стоянка Мутафова и Мария Грубешлиева-Муки гостуват в Царево по покана на Димитър Тодоранов, който е организатор на фестивала „Арт поток“, продуцент на театрални постановки и концерти, както и управител на Хасиенда Бийч. След представянето на книгата той ще даде вечеря в чест на примата. Освен това в читалище „Георги Кондолов” – гр. Царево след премиерата ще се състои и прожекция на документален филм на Георги Тошев за живота на актрисата.

Стоянка Мутафова бе част и от миналогодишното издание на фестивала – във финалната вечер тя го закри с представлението „Госпожа стихийно бедствие“.

Фестивалът на изкуствата „Арт поток“ стартира през 2016 г. и е съвместен проект на община Царево и Хасиенда Бийч – Лозенец. Той включва театрални постановки, литературни четения, изложби и концерти. Очаквайте скоро повече информация за предстоящото през тази година в рамките на културното мероприятие в календара на нашия сайт.

Оставете коментар

avatar