52 нелегално преминали границата бяха заловени край Царево само за 2 дни

Поредна група мигранти е открита край Царево, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Снощи около 20.30 ч. по второкласен път на около 2 км от Царево в посока с. Лозенец полицаи спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес МL 320“, със старозагорска регистрация, управляван от 23-годишния Д. Х. от Чирпан. В колата са открити 15 нелегално преминали границата на България чужденци, всички без документи за самоличност, но самоопределили се като граждани на Ирак.

Водачът на автомобила Д. Х., както и петима от мигрантите са отведени и задържани в Районно управление – Царево за срок от едно денонощие. Останалите 11 човека са отведени и задържани в ГПУ – Царево за срок от 24 часа. Спрямо българския гражданин е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. Нелегално преминалите ще бъдат настанени в специализиран център.

Припомняме, че два дни по-рано бургаските полицейски служители от Второ и Пето Районно управление – Бургас задържаха микробус „Ивеко 35 С 10“, със софийска регистрация, управляван от 49-годишната М. К. от Кюстендил. С микробуса са се превозвали 32-ма иракчани, сред които жени и деца. Задържани бяха и двама мъже – на 33 и 38 години, и двамата от Кюстендил, които с леки автомобили ескортираха микробуса с нелегално преминалите границата на България.

Около 01.00 ч. вчера пък на пътя Ахтопол – с. Варвара, в района до Падналите мостове, служители от Районно управление – Царево установиха, че водачът на л.а. „Мазда 6“ – 36-годишният В. Н. от София, превозва петима мъже, без документи за самоличност, нелегално преминали границата на България, самоопределили се като граждани на Иран и Ирак.

С новите 15 нелегално преминали броят на задържаните от полицейските служители на Областната дирекция на МВР – Бургас мигранти само за два дни нараства до 52. Образувани са три бързи полицейски производства за каналджийство по чл. 281 от НК.

Оставете коментар

avatar