Силистар, Синеморец, общ. Царево

Таксите, които се събират за паркиране на входа за плаж „Силистар“ са законни, категорични са от фирмата, която стопанисва имота. Оттам обвиняват община Царево, че не им разрешава да извършва дейността си.

Фирмата на Борислав Христов управлява имота, който е около 22 декара от месец април тази година. Той е собственост на банка, която го е взела след задължения на предишния собственик.

Парцелът е урегулиран поземлен имот с параметри за застрояване и се намира точно между главния път и плаж „Силистар“. От община Царево са им отказали да им дадат разрешение, пояснява Христов:

„Разрешението на РИОСВ е в противоречие с моето инвестиционно намерение. Моите документи са пуснати за паркинг зона за паркиране на автомобили, разрешението от РИОСВ е за временно спиране на автомобили, както е разрешението за другите паркинги. И се получава един затворен кръг, но явно такава е била идеята от самото начало.“

Борислав Христов поясни, че е в правото си да огради имота и да не допуска автомобили и е въпрос на време дали ще вземе такова решение. А за думите на кмета на Царево, че пътят е общински, че му е съставен акт, че е незаконно да се събират такси в парцела, той е подал сигнал до прокуратурата. Според Христов нищо от това не е вярно.

От вчера фирмата няма никакво законово основание да осъществява дейност, категоричен е Георги Лапчев:

„Има издадена принудителна административна мярка от РИОСВ-Бургас, с която се отнемат всички възможни видове разрешения, точно там в началото на местността „Силистар“, да се извършва такава дейност като временен престой на автомобили.“

Лапчев отказа да коментира дали пътят е общински и поясни, че с това са ангажирани други институции, които да го докажат.

Повече информация можете да научите от аудио файла на страницата на БНР – Радио Бургас.

Оставете коментар

avatar