Започва изграждането на зелен кът в кв. Василико
Благоустрояването на централната част на кв. Василико обхваща съществуваща градинка между улиците Одринска Тракия и Корал.

В Царево, в кв. Василико, започва изграждането на нова алея и кът за почивка. Благоустрояването на централната част на кв. Василико обхваща съществуваща градинка между улиците Одринска Тракия и Корал.

Алеята е с обща площ 200 кв.м и 70м. дължина. Тя ще бъде изградена от паркови павета в оригинална подредба. До нея ще бъде осигурен достъп от 4 подхода – по 2 към двете улици. Благоустрояването на централната част ще включва освен поставянето на настилка от павета и бордюри, кът за почивка с озеленяване, поставяне на пейки с перголи и осветление.

С изпълнението на този проект ще се осигури достъп до това неизползвано досега място и ще се продължи с облагородяването на гр. Царево като цяло. Изграждането на алеята ще се осъществи със средства от капиталовата програма на Община Царево, като строително-ремонтните работи ще бъдат извършени от строителната бригада към общината. Към алеята ще бъде изграден и паркинг за 20 автомобила.

До началото на лятото в кв. Василико ще бъде завършено облагородяването на зоната за отдих в централната му част. Досега в кв.Василико нямаше кът за отдих и крайно време е и там да се направи такъв за жителите и гостите на квартала. Паралелно с това завършваме изграждането на алеята над градския плаж в Царево. До началото на лятото ще завършим всички строителни обекти и ще посрещнем нашите гости с много нови зони за отдих. Освен това довършваме и няколко нови улици в централната част на Царево, коментира зам.кметът на Община Царево инж. Станислав Добрев.

Оставете коментар

avatar