Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане посети Царево

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане посети Община Царево и на място се запозна с нанесените щети и повреди причинени вследствие на бедствието в периода 07.02. – 08.02.2012 г.

Ще бъдат възстановени пораженията причинени на пристанищата в Царево и Ахтопол, кея в Лозенец и крайбрежни ивици. Обърнато е особено внимание на рибарското пристанище в Царево, където ще бъде възстановена дигата пострадала от бурята. Засегнатите мостови съоръжения на територията на общината също ще бъдат ремонтирани. Предвиждат се мащабни проучвателни действия засягащи пристанищата в Царево и Ахтопол. Те ще продължат няколко месеца, като част от тях ще бъдат подводни.

Протокол от направеният експертен оглед, както и цялата документация, ще бъдат внесени по надлежния ред във Междуведомствената комисия до края на февруари, която на свое заседание ще разгледа и дискутира засегнатите територии в Община Царево. Екземпляр от протокола за щетите е внесен и в Областна Управа Бургас.

Община Царево вече е предприела необходимите мерки за почистване и възстановяване на алеите, пътищата и пристанищните съоръжения. „До началото на курортният сезон, последствията от бедствието ще бъдат отстранени.“ – заяви кмета на Община Царево.

Оставете коментар

avatar