Странджански дъб

В Областна администрация Бургас ще бъде официално представен Пилотен проект за местно развитие „Странджа“, който се реализира в рамките на регионалната програма за културно и природно наследство в Югоизточна Европа към Съвета на Европа и Европейския съюз.

Пилотната територия, избрана да представлява България, обхваща по-голямата част от българска Странджа и по-конкретно общините Малко Търново, Царево и Средец. Целта на проекта е изработване на устойчива стратегия за развитие на региона.

В тази връзка на утрешната среща ще бъде подписан Меморандум за споразумение, с който Правителството изразява политическата си воля и дава институционалната си подкрепа за реализиране на проекта.

Домакин и организатор на срещата е Областният управител Константин Гребенаров. В нея участие ще вземат още зам.-областният управител Златина Дукова, кметовете на общините Малко Търново, Царево, Средец, както и общинските координатори по проекта.

Упълномощени да поставят подписи под Меморандума от страна на министерствата са Иван Ценов – зам.-министър на физическото възпитание и спорта, Кольо Колев – директор на Регионалната служба по заетост (представител на МТСП), Бойчо Георгиев – директор на Регионална инспекция по околната среда и водите (представител на МОСВ), Мариела Червенякова (представител на МРРБ).

Оставете коментар

avatar