Пътят Малко Търново - Царево да бъде основно ремонтиран, за това настояват жителите на Странджа

Ремонтът на три ключови за Бургаска област пътни отсечки влиза при обсъждането на бюджет 2017 в Народното събрание – съобщи за „Бургаски репортер” зам. председателят на парламентарната комисия по транспорт Иван Вълков.

Цялостната рехабилитация на пътя „Слънчев бряг-Обзор”, пълното обновяване на пътя „Малко Търново-Царево” и обходният път на Камено най-после бяха предложени от Пътна агенция за финансиране.

Трите отсечки вече се разглеждат като част от програмата за „превантивни ремонти”.

Пътят „Слънчев бряг-Обзор” е в тежко състояние, като на места пропаданията на настилката застрашават участниците в движението. Индикативната стойност на ремонта е около 15 млн. лв.

Ремонт на пътя между Царево и Малко Търново не е извършван от поне 40 години. За да се даде тласък на поминъка на местните жители в двете общини отсечката се нуждае от тотално обновяване. Очакваните средства от бюджета, които трябва да бъдат дадени за рехабилитацията са около 22 млн. лв.

2 млн лв ще струва рехабилтацията на обходния път на град Камено. Заради крайно лошото му състояние в момента целия автомобилен трафик преминава през центъра на града и създава пречки и опасности за жителите му.

Оставете коментар

avatar
Подреди по:   най-нови | най-стари | най-гласувани