Андре Бота спаси живота на професионалния сърфист Ивън Гайзелман

След като се свестява, пострадалият е откаран в болница без опасност за живота и се очаква той да се възстанови напълно.

141
0

По-рано днес двукратният световен шампион по бодиборд Андре Бота (ЮАР) спаси живота на професионалния сърфист Ивън Гайзелман (САЩ) при масивно вълнение на Pipeline, северния бряг на о. Оаху, съобщава австралийското списание Riptide Bodyboard Magazine.

Хавайският фотограф Мат Касталиони става свидетел на случилото се, докато снима двамата атлети във водата. Именно той е авторът на видеото, в което 22-годишният Гайзелман загребва, хваща вълна, влиза във варел, пада във водата и не изплува след три последователно придошли вълни.

Не осъзнавах колко драматична е цялата случка, докато не се прибрах и не изгледах записите от деня, споделя Кастилиони. Ивън наистина изкара късмет. На видеото се вижда още как Дре (Бота) се потапя във вълната, която Ивън хваща. След това идва голям сет и избутва Дре в пяната, добавя фотографът.

Андре Бота изкарва на брега Гайзелман, който е в безсъзнание, и му прави дишане уста в уста, след което на помощ се притичат спасители и други сърфисти. След като се свестява, пострадалият е откаран в болница без опасност за живота и се очаква той да се възстанови напълно.

Всички на плажа бяха сериозно загрижени за състоянието на Гайзелман. Дре и останалите от групата си направиха почивка, но после се върнаха обратно във водата, казва още Мат Кастилиони.

Оставете коментар

avatar