80 години СОУ

СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ започва своята история в далечната 1918г. Първоначално съществува като Начално училище, а през 1945г. е открита Непълна смесена гимназия.

Днес на 7 декември – рождената дата на патрона на училището Никола Вапцаров, учители и ученици честват 80-годишния юбилей на своето училище.

С много забавления, състезания и игри премина изминалата седмица за учениците. А за да бъде още по-празничен, днешният ден започна с водосвет и юбилейно заседание на педагогическия съвет. В 11:00ч. в НЧ „Георги Кондолов“ се проведе тържествен концерт-спектакъл, в който се включиха ученици от всички класове на училището.

Поздрав към празнуващите днес отправиха и малките представители на ОДЗ „Ален Мак“ гр. Царево, както и ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Ахтопол.

Поздрав имаше също и от кмета на община Царево, който получи почетен плакет и благодарност за съвместната им работа от директора на СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ – г-жа Ваня Атанасова. Почетен плакет за дългогодишния труд като директори на училището, получиха също г-н Фешев, г- жа Митрева и г-жа Костадинова.

Регионалният инспекторат по образованието – Бургас, награди СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ град Царево с почетен вимпел по повод 80-годишнината от създаването на училището и приноса му за развитието на образователното дело в област Бургас.

Оставете коментар

avatar