Има снимки, на които е трудно да повярваш. И мислиш, че са… да си го кажем направо – менте. Като тези на Роби Мадисън, който кара сърф с мотор. С тази разлика, че неговите снимки са истински.

Той е първият човек, сърфирал с кросов мотор по вълните. И то не какви да е вълни, а чудовищните в Таити. Вижте и това видео, което може да ви убеди, че мото сърфирането е реално.

Мадисън не за първи път кара на странни места. Той е превръщал всичко от олимпийската шанца в Солт Лейк Сити до Триумфалната арка в хотел Paris Las Vegas в декор за своите немислими каскади, но казва, че последното му постижение е най-смелото досега.

Тръпката беше по-скоро страшна, отколкото сладка. Има моменти, в които знаеш, че си на погрешното място в погрешното време, и в този проект си беше така.

Идеята хрумва на Мадисън в резултат от желанието му да съчетае любимите си неща – мотокрос, сърф и водни ски.

С мотор по вълните

В продължение на две години Роби не само преправя мотоциклета си, така че да плава (налага се да бъде инсталирана специална надуваема въздушна възглавница, която да задържи мотора на повърхността в случай на падане), но и усърдно се учи как да кара и балансира върху водата.

С мотор по вълните

Вълните бяха най-предизвикателният терен, на който съм карал, казва Мадисън. Всяка механична промяна по мотора променяше и държането му.

С мотор по вълните

Първият опит при Теахупоо, където са може би най-опасните вълни в света, е неуспешен, защото екипът не уцелва точния момент и Роби потъва в прибоя.

С мотор по вълните

Следват три успешни опита, но се задават огромни вълни, а Мадисън винаги е имал влечение към огромното. Той успява да убеди само няколко членове на екипа да изчакат голямото вълнение.

За да запази проекта в тайна, екипът се мести към по-малко населените вълни при Папара. Това решение почти коства живота на Роби.

Цялата статия можете да прочетете в 360mag.bg

Оставете коментар

avatar