Плаж Оазис

До 1-ви март предстои да бъдат подписани 4 договора за концесии на морски плажове. Това са „Свети Влас – нов плаж“, „Обзор – Юг“, „Къмпинг Оазис“ и „Дюни – Юг“, за които има решение на Министерски съвет и сроковете за обжалване са изтекли. Информацията съобщи пред медиите служебният министър на туризма доц. д-р Стела Балтова. Днес в Бургас тя взе участие в изнесено заседание на Националния съвет по туризъм, на което присъства съветникът на служебния премиер Огнян Герджиков Георги Николчев, както и представители на КЗП, БАБХ, НАП и други.

Това, което бе обсъдено на срещата, е управлението на морските плажове.

Към 31 март със заповед на министъра на туризма ще бъдат посочени онези плажове, които остават неохраняеми, за да може да се потърси възможност за тяхното управление и те да бъдат осигурени в летния сезон.

По отношение на концесията на плажове „Нестинарка“ и „Свети Влас – изток“ има решение на Министерски съвет за избран победител. И за двата плажа обаче има постъпили жалби до КЗК и затова първо трябва да се изчака произнасянето на решението на комисията.

По отношение на плажове „Поморие – централен“ и „Бургас – север“ е извършено класиране. Текат процедури по обжалване, които за двата плажа са на различен етап на развитие. Във връзка с договорите за наеми – действащите понастоящем са 63. Проведени са тръжни процедури за „Несебър – стар град“, „Къмпинг Веселие“, „Царево – Василико“, „Обзор – мотел“ и „Устието на река Велека“. Има избран изпълнител. В процес на подготовка са договорите, които ще бъдат подписани.

Има три плажа, за които се проведе търг, на който няма избран изпълнител. Предстои провеждането на втори търг. Това са „Офицерски – запад“, „Попски плаж – север“ и „Несебър – изток“. Търгът за „Нов плаж Балчик“ е прекратен, поради процедурни нарушения, и ще се обяви наново.

Предвидено е да бъдат обявени процедури за отдаването под наем на още няколко плажа. Това са „Кранево – централен“, „Къмпинг Юг“, „Свети Влас – болницата“, „Росенец – север“ и „Варна – централен“.

Дискутирахме и осигуряването на сигурността на туристите през летния сезон. Ще има достатъчно представители на органите на реда, включително и такива, владеещи чужди езици, които да осигуряват сигурността в региона, особено в големите курорти. Паралелно с това ще бъдат сформирани смесени мобилни екипи от български и чешки, български и румънски, български и унгарски, и български и полски представители на органите на реда – заяви доц. д-р Балтова.

В края на месец април ще се проведе още едно заседание на Националния съвет по туризъм, на което ще се обсъжда маркетинговата политика и бюджетът за маркетингова дейност за 2018 година.

Оставете коментар

avatar