Състезание за най-малките колоездачи се проведе в Царево

Предучилищните групи от ДГ „Ален мак“ се състезаваха днес със своите колела на Градския стадион в Царево.

Клуб „Тракиец“ е организатор на поредица състезания за колоездачи, но за първи път сили мериха деца от детската градина. Състезанието събра малките колоездачи и техните родители на стадиона от 10 часа, когато бе даден старта на надпреварата. Развълнувани участниците дадоха всичко от себе си, за да се класират и да вземат своя медал, но първите места в тази надпревара са три за момичета и три за момчета.

Най-бързи от момичетата бяха: Ани Фетвова, Ивайла Канева и Далия Пашкулева. При момчетата най-добре се представи Георги Гакев, след него бе Петър Янакиев, а трети бе Томас Тодоров. За да види усмихнати детски лица и да награди победителите, днес на Градския стадион бе и кметът на Община Царево инж. Лапчев. Той поздрави Клуб „Тракиец“ и ДГ „Ален мак“ за инициативата и пожела това да е началото на поредица от състезания за малчугани.

Състезанието се превърна в голямо събитие и за останалите възпитаници на Детската градина, тъй като те бяха доведени от своите госпожи, за да подкрепят участниците в надпреварата.

Подкрепа колоездачите получиха и от представители на Младежката организация на БЧК-Царево.

Оставете коментар

avatar