Царево и региона през 2017 г. в снимки

Тази година ще се проведе юбилейно петнадесето издание на Фестивала на зелениката. То ще се състои в Малко Търново на 12 и 13 май.

Спазвайки традицията си да се провежда винаги из различни кътчета на Странджа, за да запознае гостите с цялата ù красота, тази година Фестивалът на зелениката ще бъде в местността „Водиците”. Тя е избрана от организаторите от Дирекция на Природен парк Странджа поради близостта си до множество от историческите, културни и природни забележителности на региона. От нея ще тръгват маршрутите за ентусиастите природолюбители, които желаят да посетят някои от най-интересните места: водопадите на Стоилово, тракийското оброчище Индипасха, Мишкова нива, пещерата на Бастет, връх Голямо градище, резерват Средока, градът на мъртвите – Пропадът, Камъкът, както и интерактивната екопътека на билките от „Водиците” до село Бръшлян.

Фестивалът на зелениката традиционно ще трае два дни. Официалното откриване е определено за 12 май. За втория ден на събитието засега не са определени окончателно туристическите маршрути, тъй като се обмисля дали да се включат обекти от община Царево или да се развие отвъд границата, към турската част на Странджа.

С всяка изминала година Фестивалът на зелениката става все по-успешен, с все повече маршрути и посетители. През 2017 г. мероприятието подобри собствените си рекорди със 7 различни маршрута край с. Граматиково и над 6000 души. Тази година се очакват дори повече любители на ендемичния лилав храст и на магнетичната планина.

Оставете коментар

avatar
Подреди по:   най-нови | най-стари | най-гласувани
Вяра Милчева

Група жени от Созопол създаваме организация за участие в откриването на фестивала на 12 май 2018г.Бих искала да знам повече за програмата на събитието и повече подробности за организацията му през този ден.