Георги Лапчев се срещна с Министъра на туризма във връзка с предстоящия летен сезон

Кметът на Царево беше на работна среща с Министъра на туризма Николина Ангелкова, на която двамата обсъдиха идеи за предстоящия летен сезон и развитието на туризма в общината.

Николина Ангелкова заяви своите очаквания към протичането на новия сезон в община Царево. Тя смята, че общината ще привлече силен туристически поток през 2018 г., който ще надхвърли цифрата на миналогодишните посетители. Според нея продължава линията на устойчиво развитие на туризма в региона, като се обогатява палитрата от предлагани продукти и услуги. Министърът посочи многообразието от дейности, от които туристите в община Царево могат да се възползват по време на почивката си – културен, исторически, приключенски, планински туризъм, къмпинг, обиколни и опознавателни турове и др. Едва ли има друга община, която може да се похвали с такова разнообразие, което да предложи на посетителите си.

Кметът Лапчев увери министъра, че на местно ниво ще се предприемат всички необходими мерки за обезопасяване на плажовете, като поставяне на постове за спасители, осигуряване на медицинска помощ, както и редовно почистване. Община Царево ще се стреми да осигури спокойна почивка на туристите, като е подготвила и богата културна програма. Тя ще заложи не само на забавлението, но и на опознаването на традициите, историята, археологическите находки и природата в Странджа.

Оставете коментар

avatar