С безплатен Интернет и видео наблюдение ще може да се похвали курортното градче Ахтопол през това лято, обяви кметът му Станислав Димитров. Свободен достъп до Интернет ще бъде осигурен на ключови места, предпочитани от летовниците – по търговска улица „Тракия“, на кея, както и градските паркове.

Ахтопол ще бъде населеното място с най-голяма захранена площ. Качеството на безжичната връзка пък ще обезпечи едновременното свързване на повече от 600 абонати без проблем.

Освен покритието на Wi-Fi, в момента в Ахтопол се изгражда и система за видео наблюдение с оглед безопасността на граждани и туристи. Тя е съвместен проект между кметството на Ахтопол, Районно управление – Царево и Гранична полиция. В близките дни предстои монтирането на първите седем камери, които ще следят най-горещите точки – входа и изхода на града, автогарата и още няколко важни локации. Станислав Димитров поясни, че при добри резултати от видео наблюдението и доказана ефективност от поставянето му Ахтопол ще бъде снабден с още охранителна техника.

Оставете коментар

avatar