Тази неделя клуб „Вело Царево“ проведе третия етап от състезанието „Царевска лига“, предназначено за най-малките членове на клуба. Той се състоя на крайбрежната велоалея, свързваща Царево с квартал Василико.

Този път в надпреварата освен царевските колоездачи имаше гост състезатели – ученици от ОУ „Любен Каравелов“ Бургас, чийто велоклуб е ръководен от инж. Димка Иванова.

Припомняме, че предните два етапа бяха: преминаване на препятствия и ловкост при управлението на велосипед и спринтови дуели по двойки на дистанция от 650 м. Този път велосипедистите мериха сили по бързина. Всеки състезател трябваше да преодолее дистанцията индивидуално, след което победителите бяха определяни въз основа на най-доброто отчетено време.

Хронометъра счупиха Александър Анастасов от Царево и Теодор Генов от Бургас при момчетата. В категорията на момичетата и двете призьорки бяха от гостуващия бургаски клуб – Йоана Терзиева и Стела Иванова.

Следващият тур на „Царевска лига“ ще бъде проведен под формата на надпревара за най-бърза обиколка на градския стадион на Царево. Победителят ще стане ясен след приключването на всички пет тура от състезанието.

Оставете коментар

avatar