Морски спортен клуб „Сереко“ – гр. Царево обяви нов прием на деца на възраст от 7 до 16 години по програма „Спорт за деца в свободното време“ към Министерството на младежта и спорта.

Клубът е създаден с цел популяризирането на морския спорт, както и на туризма с ветроходни яхти, сърфове и други плавателни съдове. Сдружението също така организира и участва във ветроходни регати и други прояви, свързани с морето и мореплаването, а освен това обучава и приобщава към морската идея децата. Всяка година със съдействието на община Царево клуб „Сереко“ е организатор на ветроходна регата „Съединение”, която се провежда в залива на пристанището около 6 септември.

В хода на своята дейност клубът създава, обучава и поддържа свои ветроходни отбори, които го представят в състезания в страната и чужбина. С помощта на спонсори, дарители, държавни субсидии и други начини на финансиране сдружението поддържа собствена материална база, като наскоро чрез спечелен проект бяха закупени 8 чисто нови ветроходни съда от класовете „Оптимист” и „Лазер” на стойност над 64 000 лв.

Въпреки по-малкия брой състезатели, които членуват в отбора, както и по-скромната база в сравнение с някои по-големи клубове от другите морски общини, морски спортен клуб „Сереко“ може да се похвали с множество златни, сребърни и бронзови медали на своите възпитаници в републикански и международни регати.

Повече информация за записване можете да получите на телефон 0888 724 578 или на e-mail: msk_sereko@abv.bg

Оставете коментар

avatar