Пролетта предложи неочаквана изненада на местните рибари, като върна паламуда в нашите води на Черно море. По това време на годината деликатесната риба обикновено е в Атлантическия океан, но по незнайни причини тази година тя е сменила рязко курса си на миграция.

Първи са я забелязали тази сутрин около 6,30 ч. рибари край Ахтопол, където от брега се е виждало как морето „ври“ от паламуд. Час по-късно той е бил видян и край вътрешния фар на Царево. Не е бил засечен обаче по-нагоре към Приморско, като движението на рибата е стигнало само до село Лозенец.

Към момента всички рибарски лодки, които бяха изкарани на сушата за зимата, са спуснати спешно на вода. Рибари, които правиха втори курс, споделиха пред Царево.Инфо, че при първото влизане са изкарали 15 каси с ценната риба. Те се надяват да спечелят добри пари от неочаквания улов. Към Южното черноморие от обяд пътуват хладилни камиони, които изкупуват рибата и я пласират в търговската мрежа във вътрешността на страната.

За Великден се очаква и наплив от туристи към населените места от община Царево, които да дойдат специално за случая и да похапнат прясна риба на корем.

Продължаваме да следим развитието на ситуацията и ще ви информираме своевременно.

Оставете коментар

avatar