Досещате ли се за онова малко скътано плажче покрай пътя Варвара-Ахтопол, Папийско дере, което винаги е покрито с дебел килим от отпадъци? Е, след 25 май, петък, то ще изглежда по по-приятен начин, защото доброволци организират неговото почистване.

Заливчето на Папийско дере е наречено така заради поточето, което се спуска от връх Папия и се влива в морето точно на това място. Инициативата за почистването му ще стартира точно в 10 часа сутринта на 25 май, като засега няма информация за предварително подготвен транспорт. Заслуга за организацията имат екипът на плаж Велека, ветроходците от клуб „Вятър и вода“, както и кметство Ахтопол. Специално участие в почистването на Папийско дере ще имат и доброволци от Полша. Можете да следите информацията за събитието във Фейсбук и евентуално да се включите в него.

Припомняме, че това не е първата подобна инициатива за почистване на плажове в Царево и региона през последните няколко месеца. Само преди месец, на 21 април, доброволци почистиха плаж Липите край Синеморец, а на следващия ден, 22 април, бяха организирани почиствания на труднодостъпните плажове между Ахтопол и Синеморец.

Оставете коментар

avatar