Начало Новини от Царево и региона Представители на „Вело Царево” се срещнаха с евродепутата и виден колоездач Михаел...

Представители на „Вело Царево” се срещнаха с евродепутата и виден колоездач Михаел Крамер

Михаел Крамер е създател на европейския веломаршрут „Пътят на желязната завеса”, който е с дължина 7000 км. и преминава през 20 страни в Европа.

135
0
Представители на Вело Царево се срещнаха с евродепутата и виден колоездач Михаел Крамер

Представители на спортен клуб „Вело Царево” се срещнаха с Михаел Крамер – германски евродепутат и виден колоездач. Те го съпроводиха по веломаршрут, преминаващ покрай границата с Турция и завършващ в Резово.

Михаел Крамер е създател на европейския веломаршрут „Пътят на желязната завеса”, който е с дължина 7000 км. Маршрутът преминава през 20 страни в Европа. Най-северната му точка е във Финландия, продължава по брега на Балтийско море, пресича Германия, като следва линията на Берлинската стена в Берлин, преминава по границите на Чехия, Унгария и символично отделя Балканите от Запада, а финалът е именно в България.

По инициативата на Крамер Европейският парламент включва маршрута в публикацията си „Нови перспективи и предизвикателства за устойчив туризъм в Европа”. Идеята на евродепутата е новосъздаденото трасе да напомня на бъдещите поколения за разделението между Източна и Западна Европа, което остава тъмна страница в историята на континента ни. Преминаването през територията на граничните държави от двете страни на Желязната завеса трябва да покаже последствията за тяхното развитие, както и да се превърне в символ на обединението на Европа и мира в нея.

Представители на Вело Царево се срещнаха с евродепутата и виден колоездач Михаел Крамер
Евродепутатът и виден колоездач Михаел Крамер

Екипът на клуб „Вело Царево” имаше честта да съпроводи Михаел Крамер през последните 60 км от начертаното от него трасе. Яхнали велосипедите, те преминаха през селата Кости, Българи и Бродилово и движейки се по десния бряг на река Велека достигнаха Синеморец, а оттам и до най-южната точка на България и на маршрута – границата ни с Турция в село Резово.

Представители на Вело Царево се срещнаха с евродепутата и виден колоездач Михаел Крамер
Карта на целия вело маршрут 'Пътят на желязната завеса', източник: ironcurtaintrail.eu

След вело разходката се състоя неформална среща с евродепутата, на която в приятелска обстановка той бе информиран за идеите за развитието на царевския клуб.

Оставете коментар

avatar