Мадлен Алгафари гостува в Ахтопол в рамките на фестивал Морски изгреви

Известната българска психоложка и писателка Мадлен Алгафари ще гостува в град Ахтопол по време на тазгодишното издание на фестивал Морски изгреви. Тя ще изнесе семинар на тема „От ‘Какво ще кажат другите’ до ‘Какво избирам аз'“, в които ще очертае своите наблюдения върху психологията на българина, ще разкаже защо днес е все по-необходима духовната и емоционална интелигентност и защо себепознанието е важно в комуникацията ни с околните. Началото на семинара е от 11:30 часа в галерия „АлтерЕго“ в Ахтопол, а датата е 28 юли (събота).

Мадлен Алгафари е завършила „Психология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и е преминала през няколко специализации в България и чужбина. Член е на Българската асоциация по психотерапия, на Европейската асоциация по психотелесна терапия, на Управителния съвет на „Институт за психотелесна терапия“. Има опит с индивидуалната и групова психотерапия. Работила е в БНТ като водещ и редактор, превежда специализирана литература и има издадени 12 авторски книги.

Посещението ѝ в Ахтопол е част от програмата на фестивал Морски изгреви, която акцентира върху изкуството, духовността, здравето и красотата. Фестивалът се провежда за пета поредна година и продължава от 24 до 29 юли. Програмата му включва посрещане на изгрева и сутрешни йога практики, семинари, презентации, музикални вечери и циркови изпълнения, а специални гости са гайдарски състав „Петко Войвода“. Гвоздей на програмата е пътуващият семинар до село Българи и до древното светилище Бегликташ, където ще се проведат лекции на тема „Митичната Странджа“ и интерпретации на тракийски ритуали.

Цялата програма на фестивал Морски изгреви можете да следите в неговия уебсайт или Facebook страница.

Оставете коментар

avatar