Писателката Керана Ангелова представя нова книга утре в Бургас

Писателката Керана Ангелова ще представи новата си книга „В един след полунощ е светло” утре в Бургас. Събитието ще се проведе от 18:00 часа в сградата на Държавен куклен театър. На 15 декември от 16:00 часа пък ще бъде представянето на произведението в София – на щанд 351 на издателство „Скрибенс” по време на Софийски международен панаир на книгата в НДК (11-16 декември).

В специално интервю за Царево.Инфо авторката сподели, че в новото издание е включена и друга нейна книга – „В един след полунощ”, издадена през 2013 година, но сега смесена с нови текстове – фрагменти, миниатюри, кратки разкази, есета и откъси от романи и стихотворения.

„Всъщност въпреки привидната фрагментарност съществува едно особено повествователно разгръщане на спомените и размислите ми за детството, за любовта, за живота и смъртта, за самотата, за времето, за писането… за каквото друго човешко преживяване се сетите”, коментира Керана Ангелова.

Припомняме, че в навечерието на Никулден писателката получи отличието „Златен Пегас” за цялостен принос в литературата и културата на град Бургас. Сред най-известните ѝ произведения са романите „Елада, Пиньо и времето”, „Видение в Мемфис”, „Вътрешната стая”, „Улицата на пеперудите” и „Слънчогледи за Мария”. Автор е още на стихосбирките „Лято”, „Подземна река”, „По-беззащитни глухарчета”, „Катокала, името на пеперудата”, „Леванте” и други. Родена е в село Бродилово, община Царево.

Очаквайте скоро и цялото интервю с писателката Керана Ангелова.

Оставете коментар

avatar