Правителството одобри днес бюджет за реализиране на инфраструктурни проекти, сред които е и новата многофункционална спортна зала в Царево. Сумата, отделена за залата, е 1 млн. лева, съобщи в личния си профил във Facebook народният представител от ГЕРБ-Бургас Диана Саватева. Тя поясни, че това е важна инвестиция за район с изразен туристически профил, какъвто е Царево.

Припомняме, че за новата спортна зала в Царево се заговори преди около година и половина, като се очаква сградата да бъде реализирана около общинския стадион в града. След новия площад на Ахтопол и новата морска градина на Лозенец, това е поредният интересен инфраструктурен проект, който би променил облика на района.

Новата спортна зала в Царево е изключително атрактивен обект, който има за цел да събере на едно място всички видове спорт, сподели пред Царево.Инфо кметът на общината инж. Георги Лапчев.

Той поясни, че през последните години силно се акцентира върху спортната програма и инфраструктура в района, а това не остава незабелязано от неговите жители и гости.

Липсва обаче единна инфраструктура, която да обедини целия този апетит към здравословен и активен живот, допълва още Лапчев.

Предоставените за нова спортна зала средства се отпускат от Министерски съвет като допълнителен трансфер от бюджетите на общините – близо 150 млн. лева. Предвижда се средствата да се използват приоритетно за ремонт на общински пътища, улична мрежа в населените места, доизграждане на ВиК мрежи, центрове за лица с увреждания и възрастни хора, спортни обекти, ремонти на централни градски части и др.

Оставете коментар

avatar