В Царево откриха спортна площадка за стрийт фитнес
Спортната площадка е снабдена със съоръжения за популярния напоследък в България спорт - стрийт фитнес. Уредите са на марката "Титан".

Кметът и зам. кметът на Царево откриха първата по рода си спортна площадка за стрийт фитнес в града и напълно обновена алея над централния плаж на Царево. На събитието присъстваха още общински съветници, служители от общинска администрация и граждани. Освещаване на новото съоръжение направи отец Стоян.

Самата алея е продължение на съществуващата такава над централния плаж в града. Започва от параклис „Св. Георги“ и достига до морската градина в Царево. С изпълнението на този проект се осигури достъп до това красиво място и се продължи с облагородяването на северната зелена зона на гр. Царево като цяло. Поставени са пейки с перголи, ново осветление, кошчета за боклук и парапет на три изгледни площадки към морето. Изграждането на алеята се осъществи със средства, в размер на 40 000 лв., от капиталовата програма на Община Царево, като строително-ремонтните работи са извършени от строителната бригада към общината.

Спортната площадка е снабдена със съоръжения за популярния напоследък в България спорт – стрийт фитнес. Те са на марката Титан, едни от най-добрите уреди във фитнеса изобщо. Площадката с уредите струва 20 000 лв., които са средства от капиталовата програма на общината. Новоизградената площадка предоставя възможност на младежите за достъпен и безплатен спорт сред природата. Кулминацията на тържественото откриване бяха демонстрациите на възможностите на фитнес уредите от представители на фирмата производител „Титан фитнес“ – гр. Бургас.

Това е продължение на идеята да направим един зелен пояс със зони за отдих по крайбрежието за туристите и жителите на гр. Царево. Нови алеи, паркове, градини, както и нови съоръжения за фитнес на открито са само малка част от бъдещите ни проекти, коментира кметът на Община Царево.

Оставете коментар

avatar