Завърши Държавното първенство Оптимист

На официална церемония бе закрито Държавното отборно първенство „Тим Рейсинг“ в гр. Царево от домакините на първенството Морски спортен клуб „Сереко“ и Община Царево.

В регатата, провела се от 17 до 19.07.2015г., участваха 10 отбора от клубове от страната. Част от участници бяха от Поморие, Несебър, Приморско, Порт Варна, Бриз Варна, Черноморец Бургас, Циклон и др. Проявата се организира от Българската Федерация по Ветроходство като домакин е МСК „Сереко” гр. Царево и се провежда със съдействието на Община Царево и Български Морски Кваликафиционен Център гр.Варна. Всеки клуб имаше право да участва с по два отбора, а регатната комисия на Националното отборно първенство на клас „Оптимист“, която оценяваше състезателите, бе в състав: Пламен Георгиев (РВСК -Варна), Бистра Рачева (РВСК-Варна),Антоанета Томова (РВСК- Варна), Валентин Николов (РВСК- Бургас) и Георги Калоянов (РВСК- Бургас).

Десетте отбора участници в надпреварата, съставени от по пет състезателя, проведоха в първият ден 45 гонки всеки срещу всеки. За вторият ден се класираха четирите най-добри отбора за полуфиналите и финалите.

За финалистите имаше подготвени материални награди осигурени от БМКЦ гр.Варна и Община Царево. Имаше и специална гонка, на която бяха наградени класиралите се на 1-во място Тодор Тузлуков от гр. Поморие, на 2-ро място Радослав Гавраилов от гр. Варна и на 3-то място Иво Филчев от гр. Варна.

В крайното класиране на държавното първенство първенец стана отбора на ОМК Несебър 2000 – 1, на второ място се класира отбора на ЯК Капитан Георги Георгиев Порт Варна Отбор 2, а на почетното трето място се класира отбора на ОМСК Циклон Поморие. Отбора на МСК „Сереко” Царево остана на четвърто място в класирането.

Оставете коментар

avatar