На 26 септември 2006 екипът на Blickinsfreie заедно с професионалните сърфисти Иън Уолш, Гари Сааверда и Перт Стандлик се впуснат в триседмично приключение с единствената цел да открият и сърфират на всяко подходящо място от Лозенец до Баку, Азербайджан.

Всичко започва, когато част от екипът се запознава с местни сърфисти в България. Те им споделят идеята си за търсене на неизследвани сърф територии по крайбрежието на Черно море. Така постепенно тази идея се разраства и се заформя една международна група от сърфисти, която започва да документира изследването на „Дивия изток“.

Те намират добри места за сърф както по Черно, така и по Каспийско море и след 3000 километра до Баку могат да се похвалят, че са карали и заснели вълни, които никой преди това не е виждал и пробвал.

24 минутният филм ще бъде готов на 1 март 2012 година и ще може да бъде свален от тук. Сниман е на територията на България, Турция и Азербайджан и определено има какво да се види в него. Дотогава можем да се насладим на трейлъра.

Оставете коментар

avatar