Сърфистката Мая Габейра се размина на косъм от смъртта
Бразилската сърфистка Мая Габейра изпадна в критична ситуация днес (28 октомври) край брега на португалското градче Назаре.

Бразилската сърфистка Мая Габейра изпадна в критична ситуация днес (28 октомври) край брега на португалското градче Назаре.

Мястото е известно сред сърфистите на големи вълни и набра още повече популярност след като по-рано тази година Гарет Макнамара успя да хване най-голямата вълна сърфирана някога от човек. В момента района около Назаре предлага добри условия за тази най-екстремна част от сърфинга – каране на гигантски вълни. Повечето от професионалните сърфисти са там, за да се възползват от прогнозата.

Мая успя да сърфира няколко добри вълни в предишните няколко дни, но днес нещо се обърка. Тя падна по време на поредния си опит и беше завлечена в пяната, където прекара доста време преди да я измъкнат. Умората от борбата с вълните си каза думата. Накрая тя не издържа и изгуби съзнание. Все пак нейният екип успя да я изкара на брега, където ѝ бе оказана първа помощ на място, а след това откарана в болница.

За щастие най-лошото се размина и Мая Габейра вече е добре, контактна е и е в съзнание. Единствената ѝ трамва е счупен глезен.

Оставете коментар

avatar