Легендата Гарет Макнамара постави нов рекорд за спускане по най-високата вълна в историята на сърфа. По все още непотвърдена информация вчера (28.01.2013 г.) екстремният спортист е успял да хване над 30-метрова вълна край бреговете на португалския град Назаре.

Ако информацията се потвърди, това означава, че американският сърфист е успял да бие собствения си рекорд, поставен отново край Назаре преди 2 години, когато вълната бе с височина 27,43 метра. Предстоят анализи на видеозаписа от подвига на Макнамара, които ще потвърдят дали вълната наистина е достигнала тази височина и дали той отново ще запише името си в историята. В крайбрежието на Назаре има дълбок воден каньон, където се вдигат рекордно големи вълни, идващи от Атлантическия океан.

45-годишният Макнамара е роден в Питсфийлд, Масачузетс, но семейството му се мести на хавайския северен брях, когато той е на 11 години. Шест години по-късно Гарет влиза в професионалния спорт.

През 2007 г. лудият Макнамара става един от първите, „яздили“ вълна, предизвикана от 120-метров ледник в Аляска. Той прекарал три седмици в подножието му, докато хване идеалната вълна.

Оставете коментар

avatar