Попски плаж в град Царево

Призрачният комплекс „Коста дел кроко“ край Царево е обявен за продажба от частен съдебен изпълнител, показва справка в регистъра на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Исканата цена е почти 12,8 млн. лева, като включва повече от 300 апартамента, складови помещения и земята, върху която е издигнат комплексът (24 дка).

Кандидатите за комплекса могат да правят огледи от 7 октомври до 7 ноември, а търгът се предвижда да се състои на 8 ноември, се вижда от обявлението.

Взискател по делото е Уникредит Булбанк, в която имотът е ипотекиран. За имота има вписани и няколко възбрани – на банката, на Столична община – район “Красно село”, Националната агенция за приходите (НАП), фирми, община Царево и други.

Строителството на комплекса „Коста дел кроко“ започна през 2007 г. по време на бума в сектора. Инвеститор е компанията “Лаудис груп”, която обеща вложение от над 110 млн. евро. През 2009 г. проектът беше замразен, след като приключи грубия строеж.

Компанията е управлявана от руснаците Андрей Панпурин и Константин Циганов, който се издирваше от Руската федерация с черна бюлетина в Интерпол. През 2010 г. в. „24 часа“ писа, че и двамата са експулсирани със заповед на тогавашния председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Цветелин Йовчев.

Това не е първият опит за продажбата на комплекса. Досега безуспешно са предлагани отделни части от него, като последният търг беше през 2014 г.

Оставете коментар

avatar